Samsun’da, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında “Arabasız Gün Etkinliği” gerçekleştirildi. “Haydi Samsun, Hep Birlikte Pedallayalım” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar araçsız bir gün için bisikletleriyle pedal çevirdi.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE
Etkinlik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Avrupa Birliği tarafından eş finansman sağlanan Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle düzenlendi.

Katılımcılar, SBB Sanat Merkezi önünden başlayarak Çobanlı İskele Meydanı’na kadar bisiklet sürdü. Meydanda gün boyu çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
ENGELLİLER İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER
Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Mermutlu, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın her yıl dünyanın dört bir yanında kutlandığını belirterek şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyemizin hareketliliği teşvik eden ve sürdürülebilir ulaşım alanındaki yatırımlarına baktığımızda, bu konuların üst düzeyde ele alındığını görüyoruz.”

Mermutlu, etkinlikte 250 elektrikli bisikletin hizmete sunulduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Günün başında görme engelli vatandaşlarımızla bir deneyim turu düzenledik. Engelli vatandaşlarımızla yeni yapılan akıllı duraklardan birinde otobüse bindik, beraber yolculuk yaptık. Onların deneyimleriyle ilgili notlar aldık. Avrupa Hareketlilik Haftası ‘Herkes için hareketlilik’ mottosuyla yola çıktı. Engelli bireylerin de erişebildiği bir şehir ulaşım altyapısı kurmak için çalışıyoruz.”
SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM VURGUSU
Etkinlikte yapılan açıklamalarda, sürdürülebilir ulaşımın önemine dikkat çekildi. Samsun’un bisiklet kullanımını artıran yatırımlar ve toplu ulaşımda engelli dostu projelerle öne çıktığı ifade edildi.

Anadolu Ajansı
