Karadeniz'de havaların soğuması ve 1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle tezgahlarda balık çeşitliliği artsa da, son günlerde etkili olan fırtınalı hava balıkçıların denize açılmasına engel oldu. Samsun'da tezgahlarda balık miktarı azalırken, esnaf ve vatandaşların gözü kulağı yarından itibaren beklenen Karadeniz hamsisine çevrildi.
FIRTINA NEDENİYLE DENİZE AÇILAMADILAR

1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, son birkaç gündür Karadeniz'de etkili olan fırtınalı hava nedeniyle teknelerini limana çekmek zorunda kaldı. Balıkçı Muhammet Raşit Kırbaş (28), "Havada fırtına olduğundan dolayı bugün mezgit çıkmadı. Fırtına çıktığı için balık az çıkar ve değerli olur" diyerek durumu özetledi. 71 yaşındaki balıkçı Kasım Koç da "Dünkü havalardan dolayı bugün hamsi çıkmadı" dedi.
"BU SENE VATANDAŞ DOYA DOYA HAMSİ YİYECEK"

Tezgahlardaki geçici azalmaya rağmen balıkçılar bu sezondan oldukça umutlu. Balıkçı Kırbaş, "Hamsi bu sene bol olacak. Bu sene vatandaş doya doya hamsi yiyecek" derken, Kasım Koç ise "Bu sene istavrit ve hamsi bol" diye ekledi. Balıkçı Talat Bayazıt Yıldırım (60) da bu görüşe katılarak, "Bu sene daha çok hamsi, istavrit, mezgit, barbun bol. Bugün havalardan dolayı hamsi olmadı ama ilerleyen günlerde vatandaşlarımız bol bol hamsi yiyecek. İnşallah yarından itibaren Karadeniz hamsisi gelmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.
İŞTE TEZGAHLARDAKİ GÜNCEL FİYATLAR

Fırtına nedeniyle azalan balık miktarı fiyatlara da yansıdı. Tezgahlarda şu an için bulunan balıkların fiyatları ise şu şekilde:
-
İstavrit: 80-100 TL
-
Barbun: 150-200 TL
-
Palamut (Az Çıktığı İçin): Tanesi 200 TL
-
Somon: 150 TL
-
Levrek ve Çipura: 200-250 TL
Vatandaşların balığa ilgisinin yoğun olduğunu belirten Talat Bayazıt Yıldırım, mevcut fiyatların da uygun olduğunu belirtti.
Demirören Haber Ajansı