Samsun’un İlkadım ilçesinde, yerleşim yerlerine yakın noktaları mesken tutan başıboş köpek sürüleri vatandaşlar için tedirginlik kaynağı olmaya devam ediyor. Özellikle Şeyh Seyyid Kutbiddin Mezarlığı çevresinde yoğunlaşan çok sayıda köpeğin kontrol altına alınması için başlatılan çalışma, köpeklerin bölgeden uzaklaşmasıyla sonuçsuz kaldı.
MEZARLIĞI MESKEN TUTTULAR
İlçenin önemli noktalarından biri olan Şeyh Seyyid Kutbiddin Mezarlığı ve çevresini kendilerine yaşam alanı belirleyen köpekler, sürü halinde dolaşmaları nedeniyle çevrede korkuya yol açıyor. Gece saatlerinde sessizleşen mezarlık alanından çıkarak yiyecek bulmak amacıyla yakınlardaki sokak aralarına giren köpekler, çöp konteynerleri çevresinde kümelenerek bölge sakinlerini huzursuz ediyor.

EKİPLERİN ÇALIŞMASI SONUÇSUZ KALDI
Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine harekete geçen İlkadım Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, bölgede kapsamlı bir toplama çalışması başlattı. Ancak toplama araçlarını ve görevlileri fark eden köpek sürüsü, ekipler henüz müdahale edemeden kısa sürede dağılarak gözden kayboldu.

VATANDAŞ ENDİŞELİ: "SÜRÜ HALİNDE KORKUTUYORLAR"
Bölge sakinleri, tek tek dolaşan köpeklerden ziyade sürü psikolojisiyle hareket eden hayvanların daha saldırgan olabildiğine dikkat çekiyor. Özellikle okula giden çocuklar ve sabah erken saatlerde işe gitmek zorunda kalan vatandaşlar, mezarlık çevresindeki köpek popülasyonunun artışından şikayetçi. Vatandaşlar, köpeklerin hem kendi sağlıkları hem de çevre güvenliği için modern barınaklara nakledilmesini talep ediyor.
Belediye ekiplerinin, köpeklerin tekrar aynı noktada toplanma ihtimaline karşı bölgedeki denetimlerini sürdüreceği öğrenildi.


İhlas Haber Ajansı