Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için kent merkezi ve ilçelerde gerekli önlemlerin alındığını duyurdu.
30 Nisan ve 4 Mayıs 2022 tarihleri arasında kent merkezinde hırsızlık, yankesicilik, kapkaç gibi olayların önlenmesi için resmi ve sivil motorize ekiplerin görevlendirildiğini belirten Müdür Urhal, sokaklar, ana arterler, caddeler ile mezarlıklarda bayram tatili süresince 36 noktada gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını açıkladı.
EKİPLER ALARMDA
Bayram namazı süresince görevlendirilen 27 ekibin cami tedbirlerinde görev alacaklarına dikkati çeken Müdür Urhal, "Bayram namazı sonrasında silah atılmak suretiyle meydana gelebilecek müessif olayların önlenmesi amacıyla önceki tarihlerde silahla ateş edildiği tespit edilen ve ateş edilmesi muhtemel mahalle, cadde ve sokaklara 22 özel ekip görevlendirilmiştir. Ankara Yolu, Sinop Yolu ve Ordu yolu üzerinde şehir merkezine girişlerde araçlar ve şahıslar üzerinde kontrol ve denetimler yapmak üzere 24 saat esasına göre personel görevlendirilmiştir "ifadelerini kullandı.
Müdür Urhal, trafik denetimleri konusunda da ekiplerin gerekli önlemleri aldığını sözlerine ekledi. Zekeriya FIRAT