Samsun’un Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil kısmı üzerine kurulan baz istasyonu, mahalle halkının tepkisine neden oldu. Mahalleli baz istasyonuna karşı olmadıklarını fakat kurulan yerin çevresinde çocuk parkı, yürüyüş yolları ve konutların bulunduğunu söyledi.

İSTASYON RADYASYON YAYACAK
Yanlış bir yer seçimi yapıldığını savunan Mahalle sakini Fatih Kesim, “Şehrimizin en güzide yeri olan sahile insan sağlığına zarar veren baz istasyonu konulurken, mahalle halkı bilgilendirilmedi. Kamu yararı hiçbir zaman insan sağlığının önüne geçemez. İnsan sağlığını tehdit eden ve bizleri radyasyon ışınlarına maruz bırakan baz istasyonunu istemiyoruz. Kaldırılmasını Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden talep ediyoruz” dedi.
BURADA OLMASINI İSTEMİYORUZ

Baz istasyonunun yasal olmayan bir yere kurulduğunu öne süren Denizevleri Mahalle Muhtarı Dursun Yiğit ise, “Bizim baz istasyonunun kurulmasına olan tepkimiz yasal olmayan bir yerde olması. Burası evlerimize çok yakın bir yer olması, sahilde gezinen oturanların olması nedeniyle halkın sağlığı tehlikede. Çocuk parkının ve vatandaşın yürüyüş yaptığı yere kurulmasını istemiyoruz. Daha doğru bir yere kurulmasını istiyoruz” diye kaydetti.
Demirören Haber Ajansı