Samsun'da günler beklenen kar yağışı nihayet başladı. Sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan yağış, kısa sürede şehri beyaza bürüdü.
ŞEHİR MERKEZİ KARLA KAPLANDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tahminleri doğrultusunda, Samsun'un merkez ilçelerindeki kar yağışı etkili oldu. Özellikle İlkadım ilçesi kısa sürede beyaza bürünürken, Atakum gibi kıyı kesimlerinde kar yağışının henüz görülmediği belirtildi.
VATANDAŞLARIN KAR SEVİNCİ
Uzun süre kalan kar yağışı bekleyen anne, beyaz örtüyle karşılaşınca büyük mutluluk yaşadı. Bir vatandaş, "Merkez ilçelerinden Atakum'dan İlkadım'a geldim. Burada kar yağışı çoktu şaşırdım. Çünkü Atakum'da kar yoktu. Beklediğimiz kar sonunda geldi. Bu kış ilk defa merkeze kar yağdı. Çocuklar için de çok sevindik. Kaç aydır kar yağışı bekliyorlardı. 'Kar ne zaman yağacak' deyip duruyorlardı. Kar yağdığı için de ayrı mutluyuz" dedi.
ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI
Yoğun kar yağışı nedeniyle şehir içi ulaşımda aksamalar meydana geldi. Otobüsler ve servis araçlarının ilerlemesinde zorlanırken, bazı araçlar dik yokuşlardan çıkamadı. Vatandaşlar da kaygan yollarda yürürken zorluk çekti.
KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK
MGM, Sibirya'dan gelen soğuk hava sıcaklığının hafta sonuna kadar süreceğini duyurdu. Kar yağışının ilerleyen günlerde de devam etmesini sağlarken, kalıcı olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları öneriliyor



İhlas Haber Ajansı