Olay, Samsun'un Çarşamba İlçesi Yukarı Kavacık Mahallesi'nde meydana geldi. 44 yaşındaki Bilhan Özdemir, telefonda akrabası Kadir B.(62) ile tartıştıktan sonra evden ayrıldı ve geri dönmedi. Yakınları, Bilhan Özdemir'in kayıp olduğuna dair Kızılot Jandarma Karakol Komutanlığı'na başvuruda bulunarak durumu anlattı.
ÖLDÜRÜP GÖMMÜŞLER
JASAT ekipleri yaptıkları araştırmada Bilhan Özdemir'i aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan dayısı Kadir B.'nin (62) silahla öldürdüğünü ve oğulları Halit (35) ve Adil B.(38) tarafından Durusu Mahallesi Karakirazlık mevkisinde toprağa gömüldüğünü tespit etti.
KADAVRA KÖPEĞİ BULDU
Jandarma kadavra köpeği tarafından yapılan aramada Bilhan Özdemir'in cesedi toprağa yaklaşık 40 santim gömülmüş halde bulundu. Tabancayla çeşitli yerlerinden vurularak öldürüldüğü tespit edilen Özdemir'in cansız bedeni gömülü olduğu topraktan çıkartılarak otopsi için Çarşamba Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
MİRAS DAVASI ÇIKTI
Kadir B.'nin sorgusunda Bilhan Özdemir ile aralarında 'miras davası' olduğunu ve buluştuktan sonra kavga ettiklerini, silahla vurarak öldürdüğünü ve oğulları A.B. ve H.B. ile ormanlık alana gömdüklerini itiraf etti. Kadir B. ve oğulları Halit ve Adil B., kask ve çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik önlemleri altında Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi.


Miras davası yüzünden kavga eden akrabalardan Kadir B.(62) ve oğulları, 44 yaşındaki Bilhan Özdemir'i öldürüp toprağa gömerken, cesedi jandarma kadavra köpeği buldu.


Kadir B. ve oğulları Halit ve Adil B., kask ve çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik önlemleri altında Çarşamba Adliyesi'ne sevk edildi. İsmail AKDUMAN
