Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102. yıl dönümü, Samsun’da sanatın coşkusuyla kutlanmaya başlandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Yalı Sergi Salonu, bu özel yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan “100+2 Şehirler Arası Karma Sergisi”ne kapılarını açarak sanatseverleri ağırlamaya başladı.
BAŞKAN HALİT DOĞAN AÇILIŞA KATILDI
Serginin açılış programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da katılım sağladı. Başkan Doğan, etkinliğin önemini vurgulayarak yaptığı açıklamada, serginin sanat ve Cumhuriyet ruhunu birleştirdiğini belirtti.

Doç. Dr. Selma Karaahmet ve Derya Şahin’in şehir koordinatörlüğünü üstlendiği sergiye, Samsun’dan 25 sanatçı, toplamda 60 eserle katılım sağlayarak kentin sanatsal yetkinliğini ve zenginliğini gözler önüne serdi.
SERGİ 4 KASIM’A KADAR ZİYARETÇİLERİ AĞIRLAYACAK
Farklı sanat disiplinlerinden eserlerin yer aldığı bu karma sergi, sanatseverlere zengin bir görsel şölen sunuyor. Cumhuriyetin ilanı ve sonrası döneme ait temaları da işleyen eserler, ziyaretçileri anlamlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yalı Sergi Salonu’nda açılan “100+2 Şehirler Arası Karma Sergisi”, sanat ve tarih meraklıları için önemli bir durak olacak. Sergi, 4 Kasım’a kadar ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Haber Merkezi