ÖZEL HABER | Olay, 2024 yılının Haziran ayında Atakum sahilinde faaliyet gösteren bir eğlence mekanının önünde meydana geldi. İki grup arasında çıkan tartışma karşılıklı silahlı çatışmaya dönüştü. Dehşet dolu dakikaların yaşandığı mekan önünde 6 kişi tabancayla yaralandı. Gözaltına alınan 9 kişiden 2’si tutuklandı.
[ilgili-haber=1757625]
Yaşanan bu olay sonrası kapatılan eğlence mekanının yıkımı için Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi.
Olayın cep telefonunca kayda alındığı, sahilde oturan insanların kendilerini korumak için yerlere yattığı dehşet anları sonrası mekan kapatıldı ancak kaçak unsurları olmasına ve yıkım kararı olmasına rağmen Atakum Belediyesi'nce yıkımının gerçekleştirilmemesi soruşturma konusu oldu. Mülk sahibinin Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı şikayet sonrası konuyla ilgili inceleme başlatıldı.
SAVCILIKTAN SORUŞTURMA MÜFETTİŞTEN İNCELEME
Savcılığın, İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma açılması için izin talebi sonrası Bakanlık, konuyu incelemesi için müfettiş görevlendirdi ve müfettiş Atakum Belediyesi'nde yıkımın neden gerçekleştirilmediği ile ilgili inceleme başlattı. Belediyede ilgili yetkililerin ve mülk sahibinin ifadesi alındı.
Atakum Kaymakamlığı'nda soruşturmayı sürdüren Bakanlık müfettişi, 'yıkım kararı olmasına rağmen yıkımın neden gerçekleştirilmediğini ve konuda ihmal olup olmadığını' soruştururken, belediyenin de yıkım kararını tekrar aldığı ve 26 Mayıs Pazartesi günü yıkımın gerçekleşeceği öne sürüldü.
AYNI MÜLK SAHİBİNE AİT OTEL DE MÜHÜRLENDİ
Bu arada olayın yaşandığı eğlence mekanı ile aynı parselde yer alan ve aynı mülk sahibine ait olan butik otel de turizm işletme belgesi olmadığından mühürlendi.

Bakanlık müfettiş görevlendirdi
Geçen sene yaşanan dehşet olay sonrası Atakum sahilindeki eğlence mekanı kapatıldı. İş yerinin kaçak kısımlarının olduğunu ve yıkım kararı alındığı açıklanmıştı. Atakum Belediyesi'ne yıkımı gerçekleştirmediği için Bakanlıkça müfettiş görevlendirildi. Mekanın yıkılacağı öne sürüldü.
Noyan Alper Cabbar