Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, denetimli serbestlik kapsamında hükümlü bireylerin rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.
DOĞAN VE KILIÇ’TAN İMZA
Protokole, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç imza attı. Anlaşma kapsamında, denetimli serbestlik altında bulunan bireyler belediye bünyesindeki farklı birimlerde çeşitli görevlerde çalışacak.

YÜKÜMLÜLERE TOPLUMA KATKI SAĞLAMA FIRSATI
Protokol doğrultusunda yükümlü bireyler, çevre temizliği, park ve yeşil alan bakımı, plaj temizliği, bakım-onarım çalışmaları ve boya işleri gibi görevlerde istihdam edilecek. Böylece bireylerin hem ceza sürecinde topluma katkı sunmaları hem de mesleki ve sosyal beceriler kazanmaları hedefleniyor.

AMAÇ: REHABİLİTASYON VE TOPLUMA ENTEGRASYON
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu uygulamanın rehabilitasyon sürecine katkı sunacağı, hükümlü bireylerin topluma yeniden kazandırılmasının sağlanacağı ve kamu hizmetlerine destek olunacağı vurgulandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı