Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), kentin kronikleşen sorunlarına neşter vurmak adına dev bir altyapı hamlesi başlattı. Şiddetli yağışlar sonrası meydana gelebilecek sel ve taşkın risklerini en aza indirmeyi hedefleyen SASKİ, özellikle Atakum ve Canik ilçelerinde kritik dere yataklarını kontrol altına alıyor. Şehir altyapısını daha dirençli hale getirmeyi amaçlayan bu projelerle, hem çevre güvenliğinin artırılması hem de modern bir drenaj sisteminin kurulması hedefleniyor.

Atakum ilçesinin en önemli noktalarından biri olan Öteköy Deresi, kapsamlı bir dönüşüm sürecine girdi. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Alparslan Bulvarı arasında yürütülen çalışmalar kapsamında 753 metre uzunluğunda betonarme U kesit ve kapalı kesit imalatı gerçekleştirilecek. Projenin sadece dere ıslahıyla sınırlı kalmayacağını belirten yetkililer, bölgeye bin 430 metre uzunluğunda kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşeneceğini bildirdi. 30 milyon 555 bin 555 TL sözleşme bedeline sahip olan bu dev çalışmanın 250 gün içinde tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunulması planlanıyor.
CANİK VE ATAKUM’DA EŞ ZAMANLI MESAİ

Yatırım hamlesi şehrin farklı noktalarında eş zamanlı olarak devam ediyor. Canik ilçesinde bulunan Derbent Deresi ve Teknepınar Deresi ile Atakum'daki Sazak ve Elemini dereleri de ıslah programına dahil edildi. Toplamda yüzlerce metrelik betonarme U kesit imalatının yanı sıra, modern mühendislik teknikleriyle kutu menfezler inşa ediliyor. Atakum bölgesinde ayrıca bin 30 metre uzunluğunda, dayanıklılığı artırılmış özel beton borularla yeni bir kanalizasyon hattı oluşturuluyor. Yaklaşık 43 milyon liralık bu etap için ise 300 günlük bir çalışma takvimi öngörülüyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yürütülen bu geniş çaplı altyapı seferberliğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Altyapının bir şehrin görünmeyen ancak en hayati organı olduğunu vurgulayan Başkan Doğan, "Samsun'umuzun altyapısını bugünün ihtiyaçlarına göre değil, yarının risklerini öngörerek güçlendiriyoruz. Dere ıslahı ve yağmur suyu yatırımlarımız, şehrimizi taşkınlara karşı daha dirençli hale getirirken, hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini de güvence altına alıyor" dedi.
SASKİ ekiplerinin sahada büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Doğan, planlı ve kararlı yatırımların süreceğini ifade etti.
SBB Bültenidir