SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun'da Emekli Vatandaşlar Kürsüden Seslendi: Devletten Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz

Samsun'da Emekli Vatandaşlar Kürsüden Seslendi: Devletten Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz

Hazır

Giriş: 27.01.2026 16:35 Güncelleme: 31.05.2026 02:19
Farklı mesleklerden ve yaşam öykülerinden emekliler, yaşadıkları geçim sıkıntısını kürsüye çıkarak kamuoyuyla paylaştı. Kimi, geçinemediğini, kimi de torununa harçlık veremediğini anlattı.

CHP'nin öncülüğünde yapılan emekli nöbeti eyleminde önceden duyurulduğu gibi emekli vatandaşlar kendi taleplerini kürsüden doğrudan dile getirdiler. Farklı mesleklerden ve yaşam öykülerinden emekliler, yaşadıkları geçim sıkıntısını kamuoyuyla paylaştılar.

PAZARDA HESAP ZAMANI!

Emekli vatandaş, kürsüde yaptığı konuşmada, “30 yıl çalıştım, alın teri döktüm. Bugün pazara çıkarken hesap yapmak zorundayım. Emeklilik huzur demekti, şimdi geçim mücadelesi demek oldu. Sadaka değil, hakkımız olanı istiyoruz” dedi.

Başka bir emekli ise yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, “Bir emekli maaşıyla ne kira ödeniyor ne faturalar. Torunumu harçlıksız göndermenin utancını yaşıyorum. Biz bu ülkeye yük değiliz, bu ülkenin emekçileriyiz” ifadelerini kullandı.

"GEÇİNEMİYORUM, ARTIK YETER"

Kürsüye çıkan emekli bir polis memuru ise şunları söyledi: “Yıllarca özel harekât polisi olarak bu devlete hizmet ettim. Emekli oldum, bugün geçinemiyorum. Bu yaşıma kadar hiçbir siyasi partinin önünden geçmedim. Ama artık yeter. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Benim için artık tek çıkış Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu düzen değişene kadar susmayacağız”

"EMEKLİNİN SABRI TAŞTI"

Son olarak söz alan bir diğer emekli ise, “Bugün burada sesimizi duyurmazsak yarın daha da yoksullaşacağız. Emeklinin sabrı taşmıştır. Haklarımızı alana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz” diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

 

Erkan Şenel

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap