Samsun'un Yakakent ilçesinde etkili olan olumsuz hava koşulları, balıkçıların denize açılmasını engelledi. Karadeniz kıyısında yaşanan kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış, günlük yaşamı da olumsuz etkiledi.
RÜZGAR VE DALGA BOYU ENGEL OLDU
Yakakent ilçesinde saatte 30 kilometreye ulaşan rüzgar ve 2 metreyi bulan dalga boyu, balıkçıların denize açılmasına izin vermedi. Hava şartlarının sertleşmesiyle birlikte balıkçılar, teknelerini koruma altına almak zorunda kaldı. Bazı tekneler karaya çekilirken, limanda kalan tekneler ise sağlamlaştırılmış halatlarla güvene alındı.
SAMSUN VALİLİĞİNDEN UYARI
Samsun Valiliği, kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Balıkçı barınaklarında su seviyesinin yükseldiği ve sert rüzgarların etkisinin sürdüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı