Samsun’da düzenlenen 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması, bilim ve teknolojiye ilgi duyan lise öğrencilerini bir araya getirdi. Dereceye giren projelerin açıklandığı ödül töreninde öğrenciler duygusal anlar yaşadı.
YARIŞMAYA YOĞUN KATILIM
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde, TÜBİTAK BİDEB Samsun Bölge Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum, Tokat, Amasya, Ordu ve Giresun'dan katılım sağlandı.
Toplamda 2 bin 294 proje arasından seçilen 100 proje, 3 gün boyunca sergilendi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 18 proje Ankara’daki Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.

“EVLATLARINIZI HAYRANLIKLA İZLEDİK”
Törende konuşan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Yıldıray Topcu, yarışmaya olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:
"Bu yıl bölgemizde 12 farklı alanda 2 bin 294, Türkiye genelinde ise toplam 22 bin 586 proje başvurusu yapıldı. Ön inceleme ve değerlendirme süreçlerinde 29 üniversiteden 136 akademisyen görev aldı. Sergimiz, zorlu hava koşullarına rağmen yoğun ilgi gördü. Ankara'daki Türkiye finalinde bölgemizi temsil edecek 18 proje seçildi.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren öğrenciler sevinç gözyaşları döktü. Kazananlara ödüllerini OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve milli eğitim müdürleri takdim etti.

HANGİ İL KAÇ ÖDÜL ALDI?
Yarışmada dereceye giren iller ve kazandıkları ödüller şöyle sıralandı:
Samsun: 3 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük
Giresun: 5 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük
Ordu: 1 birincilik, 5 ikincilik, 2 üçüncülük
Sinop: 1 birincilik, 1 üçüncülük
Kastamonu: 2 birincilik, 1 üçüncülük
Amasya: 2 birincilik, 3 ikincilik, 1 üçüncülük
Çorum: 2 birincilik, 1 üçüncülük
Tokat: 2 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük
Öğrenciler, Ankara'da düzenlenecek Türkiye finaline hazırlanırken, öğretmenleri ve aileleri de onların bu başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.


İhlas Haber Ajansı