Samsun'da Havale Geçiren Bebeğe İlk Müdahale Başkandan

Samsun'da Havale Geçiren Bebeğe İlk Müdahale Başkandan

Hazır

Giriş: 12.12.2025 16:29 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun Yakakent Belediye Başkanı Şerafettin Aydoğdu, tesadüfen karşılaştığı ve yüksek ateşten havale geçiren 1 yaşındaki Eslem Lina Ertaş’a ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtardı.

Samsun'un Yakakent ilçesinde, bir annenin yüksek ateş şikayetiyle eczaneye götürdüğü bebeğine, tesadüfen oradan geçmekte olan Yakakent Belediye Başkanı Şerafettin Aydoğdu müdahale etti. Aynı zamanda eski bir aile hekimi olan Başkan Aydoğdu'nun hızlı ve isabetli müdahalesi, havale geçiren 1 yaşındaki Eslem Lina Ertaş'ın hayatını kurtardı.

TIBBİ BİLGİ HAYAT KURTARDI

Yüksek ateş nedeniyle havale geçirdiğini fark ettiği bebeğe hemen müdahale eden Başkan Aydoğdu, hayati önlemleri anında uyguladı:

Bebeğin şoka girmesi sonucu dilinin geriye kaçmaması ve tükürüğünü yutmaması için hemen yan yatırdı.

Ateşinin düşürülmesi için gereken ilk tedaviyi uyguladı.

Ardından hızla sağlık ekiplerine haber veren Aydoğdu, bebeği kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerine güvenle teslim etti.

BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

İlk müdahalenin ardından Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eslem Lina Ertaş'ın, yapılan tedaviler sonucu sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Başkan Aydoğdu'nun mesleki tecrübesini kullanarak anında yaptığı doğru müdahale, bebeğin durumu daha da ağırlaşmadan kontrol altına alınmasını sağladı.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap