Samsun'un Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan bir zincir marketten peynir, sucuk ve çeşitli kahvaltılık ürünler çalan R.G. (49), polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu hırsızlık olayı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
@samsunhalkgazetesi Samsun’da bir marketten kahvaltılık ürün çalan şahsın haberi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Hırsızlık olayını asla tasvip etmeyen vatandaşlar, kahvaltılık ürünleri neden çaldığının sorgulanması gerektiğine vurgu yaptı. #samsun #canik #sondakika #sondakikahaber #samsunhaber #haberler #haber #fyp #fypシ゚ #fyppppppppppppppppppppppp #olay ♬ Samsun Halk Gazetesi - orijinal ses - Samsun Halk Gazetesi
Haberin sosyal medyadaki videosuna gelen yüzlerce yorumda; hırsızlık olayını asla tasvip etmeyen vatandaşlar ülkedeki ekonomik sorunlara dikkat çekti. Kahvaltılık ürünleri neden çaldığının sorgulanması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, bu duruma oldukça üzüldüklerini kaydetti.
[ilgili-haber=1799519]
VATANDAŞLARDAN GELEN YORUMLAR
Hırsızlık olayının asla tasvip edilebilecek bir şey olmadığını belirten vatandaşlar, özetle şu yorumlarda bulundu;
* Eğer o yaşta bir insan kahvaltılık çalmışsa, “önce o adam bunu açlıktan mı?” çalmış ona bakılmalı.
* Kendi için çalmadığı çok belli. Mecbur kalmış, ekip aracından indirilince öylece masumca duruşundan belli.
* İnsanları bu hale koyanlara sebep olanlara yazıklar olsun. Bu adam ister mi o hale düşmeyi.
* Ne kadar ne çalmış ise ben öderim ama konu o değil. Neden çalmış onu bir araştırmak gerek. Muhtaç ve mağdur olmasa çalmaz risk almaz diye düşünüyorum.
* İnsan aç kalmışsa olur. Biraz da yardımcı olalım insanlara.
* Vallahi çok üzüldüm. 49 yaşındaki bir insan kolayına hırsızlık yapmaz demek ki gerçekten zor duruma girmiş.
* Bir insan bunu yapabiliyorsa durumu yoktur, aç kalmıştır.
* Adam dikkat ederseniz kahvaltılık çalmış. Bunu yargılamak yerine neden bu duruma düştü onu yargılayın bence.
* Hiç sordunuz mu niye çalıyorsun diye?
* Kimse kahvaltılık çalmaz. Bu abinin borcu neyse ben ödeyeceğim.
* Hırsızlık iyi bir şey değil. Hırsızlık amaçlı mı çaldı, ihtiyaçtan mı çaldı? Bu ikisi farklı. İhtiyaçtan aldıysa üzülecek durumdayız.
* Hırsızlık yapmasını savunulacak değilim, mecbur kaldı demek.
* Adam ne kadar muhtaç ki kahvaltılık çalmış.
Hüsnü Can ARMUTÇU