Samsun'da Kar Maskeli Kundakçının Kimliği Şoke Etti! Bir Dönem O Olayla Gündem Olmuştu...
Paylaş

Samsun'da Kar Maskeli Kundakçının Kimliği Şoke Etti! Bir Dönem O Olayla Gündem Olmuştu...

Ekleme: 07.03.2026 14:53 Güncelleme: 03.06.2026 18:03

Samsun’da bir çocuğu düşmekten kurtararak "kahraman kurye" unvanını alan M.D, Atakum'da bir aracı kundakladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Polis ekiplerinin 120 kamerayı incelediği operasyonun detayları haberde...

Samsun'un Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi'nde 5 Mart Perşembe günü sabaha karşı bir rezidansın otoparkında meydana gelen araç yangını, polis ekiplerinin titiz çalışmasıyla aydınlatıldı.

 

@samsunhalkgazetesi Atakum’da bir rezidansın otoparkında meydana gelen gizemli araç yangınının altından Türkiye’nin "kahraman kurye" olarak tanıdığı M.D. çıktı! 2019 yılında pencereden düşmek üzere olan bir bebeği kurtararak gönüllerde taht kuran M.D., bu kez kar maskesiyle kundaklama yaparken yakalandı. Öte yandan M.D., 2020 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonrası mahkeme kararına tepki göstermek amacıyla kendisini Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda zincirleyerek eylem yapmıştı. #samsun #ilkadım #atakum #olay #karadeniz ♬ Samsun Halk Gazetesi - orijinal ses - Samsun Halk Gazetesi

 

120 KAMERA VE 15 KİLOMETRELİK TAKİP

İlk etapta elektrik arızasından şüphelenilen yangının, güvenlik kameraları incelendiğinde kar maskeli bir kişi tarafından çıkarıldığı belirlendi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, tam 120 güvenlik kamerasını saniye saniye izleyerek şüpheliyi yaklaşık 15 kilometre boyunca yaya olarak takip etti.

KUNDAKLAMAYI PARA KARŞILIĞI YAPMIŞ

Yapılan takip sonucunda kundaklama olayını gerçekleştiren kişinin, kamuoyunda "kahraman kurye" olarak bilinen M.D. (35) olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan M.D. ifadesinde; olayı M.K. (43) isimli şahsın para karşılığı yaptırdığını, olaydan önce arkadaşı M.S. (37) ile bölgede keşif yaptıklarını ve kundaklama günü olay yerine elektrikli scooter ile gelip gittiğini itiraf etti. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen M.K. ve M.S. de ekiplerce yakalanarak M.D. ile birlikte adliyeye sevk edildi.

KAHRAMANLIKTAN ADLİYE KORİDORLARINA

Gözaltına alınan M.D, 2019 yılında İlkadım ilçesinde pencereden düşmek üzere olan 1,5 yaşındaki bir çocuğu direğe tırmanarak kurtarmış ve Türkiye gündemine "kahraman kurye" olarak oturmuştu.

Ancak M.D'nin adı daha sonraki yıllarda farklı olaylarla da anıldı. 2020 yılında, geçirdiği bir trafik kazası sonrası mahkeme kararına tepki göstermek amacıyla kendisini Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda zincirleyerek eylem yaptığı ortaya çıktı. Bir zamanlar hayat kurtaran M.D'nin şimdi ağır bir suçlama ile adli makamların karşısına çıkması şehirde büyük şaşkınlık yarattı.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.