ÖZEL HABER | Samsun'un İlkadım ilçesinde uzun yıllardır seçim vaatlerine konu olan kentsel dönüşüm için Samsun Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı. Kentsel dönüşümün ilk etabının yakın zamanda Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy mahallelerinde başlaması planlanıyor. SBB, SAMKENT isimli inşaat şirketi de kurdu.
Kentsel dönüşüm meclis gündemine geldi. Projeye CHP grubunun ret oyu verdiği öne sürüldü. İlkadımlılar için öncelikli olan kentsel dönüşüm projesine sadece muhalif olmak için ret oyu verilmesi, hem şaşırttı hem de Samsunluların tepkisine neden oldu.
NEDEN RET OYU VERDİLER?
İlkadım'da kentsel dönüşümün başlatılmasını isteyen mahalle sakinleri, CHP Grubu'ndan konuya ilişkin gerekçeli açıklamasını bekliyor.
Projenin kent merkezinde ilk etabının yakın zamanda Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy mahallelerinde başlaması beklenirken, kentsel dönüşüm bölgesinde bulunan birçok hane doğal gaz kullanamıyor.
Kentsel dönüşümün tüm Samsun halkının ortak payda olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, CHP Grubu'nun hassasiyet göstermesini bekliyor.
Doğukan Sırgancı