Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde endişe verici bir olay yaşandı. İddialara göre, öğle saatlerinde okulun kantininden tavuk ürünü tüketen 3 lise öğrencisi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olay sonrası resmi makamlar kantinde inceleme başlattı.
HASTANEYE SEVK EDİLEN ÖĞRENCİLERİN DURUMU İYİ
Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri göstermeye başlayan öğrenciler için okula hızla ambulans sevk edildi. Rahatsızlanan 3 öğrenci, tedbir amaçlı olarak Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.
GIDA KONTROL EKİPLERİ KANTİNİ MERCEK ALTINA ALDI
Zehirlenme şüphesi üzerine vakit kaybetmeksizin harekete geçen yetkililer, olayın nedenini tespit etmek üzere çalışma başlattı.
Samsun İlkadım İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, hemen okula gelerek kantinde incelemelerde bulundu. Ekipler, öğrencilerin tükettiği şüpheli tavuk ürünleri başta olmak üzere, kantindeki diğer yemeklerden de detaylı numuneler alarak Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı'na gönderdi.
İhlas Haber Ajansı