Samsun'da özel bir lise ve Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık etkinlikleriyle Lösev’e destek oldu.
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Samsun Ofisi'nin, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farkındalık çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda özel lise öğrencileri, 'turuncu kurdele' gününü başlatarak desteklerini gösterirken, etkinlikler kapsamında okulda stant çalışmaları da yapılacak.
ÖĞRENCİLER STANT KURACAK

Aynı zamanda lösemili çocuklara moral olmak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de turuncu farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Okulda hafta boyunca kermes ve stant etkinlikleriyle LÖSEV'e destek verilecek. Her iki okulun öğrencileri, Lösemili Çocuklar Haftası boyunca "farkındalık, umut ve dayanışma" mesajını vurguladı.
BAFRA’DA TURUNCU YÜRÜYÜŞ

Diğer yandan Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Sokaklar, löseminin sembol rengi turuncuya büründü.
Yürüyüşe; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dursun Kurt, öğretim üyeleri, LÖSEV gönüllüleri, Bafra MYO öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Lösemiye dikkat çekmek için tek yürek olan katılımcılar, löseminin farkındalık rengi olan turuncu balonlar ve "Umut varsa iyileşme de vardır" yazılı pankartlarla yürüyerek, lösemiyle mücadelede toplumsal bilincin önemine dikkat çekti.
Haber Merkezi