Samsun'da mahalle ayağa kalktı! Gökyüzünden düştü...
Paylaş

Samsun'da mahalle ayağa kalktı! Gökyüzünden düştü...

Ekleme: 16.05.2026 11:16 Güncelleme: 03.06.2026 18:13

Samsun’un İlkadım ilçesinde sabah saatlerinde büyük paniğe neden olan olayda, düştüğü değerlendirilen insansız hava aracının parçaları mahallede bulundu. Olayda 3 ev zarar gördü.

Samsun’un İlkadım ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen olay mahalle sakinlerini korkuttu.

 

@samsunhalkgazetesi

Samsun'un İlkadım ilçesinde sabah saatlerinde düştüğü değerlendirilen insansız hava aracı mahallede paniğe neden oldu. Olayda 3 evde maddi hasar meydana gelirken, polis ekipleri bölgede inceleme başlattı.

♬ Samsun Halk Gazetesi - orijinal ses - Samsun Halk Gazetesi

 

Büyük bir gürültüyle uyanan vatandaşlar ilk anda doğal gaz patlaması yaşandığını düşündü. Yapılan incelemelerde ise mahalleye insansız hava aracı düştüğü değerlendirildi.

Olay, sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gökyüzünden düştüğü değerlendirilen ve yaklaşık 25 kilogram ağırlığında olduğu belirtilen insansız hava aracının parçaları mahallede bulunan evlerin yakınına savruldu.

BÜYÜK GÜRÜLTÜ MAHALLEYİ AYAĞA KALDIRDI

Şiddetli ses nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar kendilerini dışarı attı. İlk incelemelerde çevrede bulunan bazı evlerin camlarının kırıldığı ve toplam 3 evde maddi hasar oluştuğu belirlendi.

İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler olay yerinde güvenlik önlemi alırken, insansız hava aracına ait olduğu değerlendirilen parçalar tek tek toplandı.

İNSANSIZ HAVA ARACININ KİME AİT OLDUĞU ARAŞTIRILIYOR

Yaklaşık 1 metre kanat açıklığına sahip olduğu belirtilen hava aracının ayrıca ayrı bir kuyruk parçasının bulunduğu öğrenildi. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, insansız hava aracının hangi kuruma ait olduğu ve düşüş nedeninin yapılacak teknik inceleme sonrası netlik kazanacağı bildirildi.

“DOĞAL GAZ PATLADI ZANNETTİK”

Olay sırasında büyük korku yaşadığını belirten mahalle sakinlerinden Fatma Çakır, “Patlama sesi duydum ve korktum. Bende panik atak var. Hemen cama çıktım. Dışarıya baktım ve karşı ki binada dumanlar çıkıyor. Doğal gaz patladı zannettik. Çok acayip bir ses yaptı. Çok korktuk” dedi.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.