SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun'da Nefes nefese tatbikat!

Samsun'da Nefes nefese tatbikat!

Hazır

Giriş: 12.10.2023 15:40 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun'da UMKE tarafından olası bir afet durumuna karşı sağlık personelinin bilgi ve becerilerini artırmak üzere hazırlanan senaryo gereği, Çarşamba Devlet Hastanesi'nde gerçeğini aratmayan tatbikat gerçekleştirildi. 

Muhtemel bir afet durumuna karşı sağlık personellerinin bilgi ve becerilerini arttırmak üzere Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından, Çarşamba Devlet Hastanesi'nde tatbikat yapıldı.

Resimaltı(1-4): Hastane afet planı ekipleri, UMKE görevlileri ve Çarşamba itfaiyesi personellerince gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Tatbikat kapsamında hastane içerisinde çıkan yangın sonucu dumandan etkilenen servislerdeki hastaların tahliyesi, mahsur kalanların itfaiye ekiplerince kurtarılması ve yaralıların acil serviste tedavisi yapılırken eşzamanlı gerçekleşen trafik kazası, ateşli silah yaralanması ve kimyasal maddeye maruz kalan kişilerin hastaneye nakli ve tedavisi gerçekleştirildi.

Hastane afet planı (HAP) ekipleri, UMKE görevlileri ve Çarşamba itfaiyesi personellerince gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Ekiplerin koordineli bir şekilde olayları yönettiği gözlenirken muhtemel bir afet durumunda Çarşamba Devlet Hastanesi’nin hızlı müdahalesi başarılı bulundu.

SÜRPRİZ OLAYLAR YAŞANDI

Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Afet Planı Başkanı Uzm. Dr. Uğur Sezgin, "Yaklaşık 8 ay önce hayal dahi edemeyeceğimiz büyüklükte bir deprem felaketiyle ülkemiz derinden sarsıldı. Sağlık Bakanlığımız UMKE ekiplerinin bu büyük yıkım karşısında ne denli fedakarca ve koordineli çalıştığını hep birlikte izledik. Biz de hastanemizde UMKE ekiplerinin hazırladığı ve içerisinde bizler içinde sürpriz olayların da olduğu bir afet senaryosunu gerçekleştirdik. Hastanemizde görevli tüm personellerimizle Hastane Afet Planımızı ivedilikle devreye sokarak UMKE, 112 ve itfaiye ekipleri ile koordineli bir şekilde olaya müdahale ettik. Özellikle hastanemiz personellerinin bir afet durumunda olaya müdahale becerilerinin artırılması açısından gayet güzel ve başarılı bir tatbikat oldu" dedi.

 

Murat Özden

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap