Samsun'da Okul Önünde Silahlı Saldırı
Paylaş

Samsun'da Okul Önünde Silahlı Saldırı

Ekleme: 13.04.2026 12:16 Güncelleme: 03.06.2026 18:07

Samsun'un İlkadım ilçesindeki bir lisenin önünde meydana gelen silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçtı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde, bir okulun önünde meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 2 kişi yaralandı. Alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı belirlenen olay sonrası saldırgan firar etti.

ALACAK-VERECEK MESELESİ KANLI BİTTİ

Olay, saat 09.50 sularında Kale Mahallesi Kaptanağa Sokak'ta bulunan Tülay Başaran Anadolu Lisesi önünde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, aynı dernekte görevli şahıslar arasında dergi basımı, yayını ve dağıtımıyla ilgili süregelen alacak-verecek meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Dernek binasında başlayan gerilim sokağa taşındı.

2 KİŞİ YARALANDI, SALDIRGAN KAÇTI

Tartışmanın büyümesi üzerine U.K. (31), yanında bulunan tabancayla T.D. (36) ve A.Ş.'ye (25) ateş açtı. Açılan ateş sonucu T.D. sağ diz altından, A.Ş. ise sağ ayak bileği ve sol ayak altından vurularak yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Samsun Şehir Hastanesi ve Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yetkililer, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede 7 adet 7.65 milimetre çapında boş kovan bulundu. Olay yerinden hızla kaçan saldırgan U.K.'yi yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Saldırganın kaçış anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETMENLER BÜYÜK PANİK YAŞADI

Silah seslerinin duyulmasıyla okulda bulunan öğrenci ve öğretmenler kısa süreli panik yaşadı. Mermilerin sekerek okul binasına veya yoldan geçen vatandaşlara isabet etmemesi, olası bir facianın önüne geçti. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.