Samsun'da Orman Hayatına Can Suyu

Samsun'da Orman Hayatına Can Suyu

Hazır

Giriş: 26.07.2024 08:34 Güncelleme: 26.07.2024 13:09
DSİ, yaban hayatı korumak için su projeleri geliştiriyor. Samsun’da geyiklerin su ihtiyacı yeni sondaj kuyusuyla karşılanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, suyu en doğru şekilde yöneterek içme ve kullanma suyu olarak insana, sulama suyu olarak toprağa ulaştırmanın yanı sıra yaban hayatını koruma çalışmalarına da devam ediyor.

YABAN HAYVANLARINA SU TEMİNİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projelerde, korunan alanlarda yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için sulama alanları oluşturuluyor. Bu çalışmalar sayesinde, kaynak değeri taşıyan yaban hayvanlarının yaşam alanlarında kalmaları sağlanıyor.

SAMSUN’DA ÖNEMLİ BİR ADIM

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Samsun’da yürütülen çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Balta, "45 geyik popülasyonunun bulunduğu Vezirköprü Kunduz Dağı Geyik Üretim İstasyonu'nda yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak amacıyla, DSİ Genel Müdürlüğümüz ile DKMP Genel Müdürlüğü arasında imzalanan 'Yaban Hayatı Su İhtiyacının Karşılanması Protokolü' gereği, DSİ 7. (Samsun) Bölge Müdürlüğümüz tarafından 1.360 m kotunda 192 m derinlikte bir su sondaj kuyusu açıldı ve geyiklerin ihtiyacı olan su yeraltı suyundan karşılandı" dedi.

GELECEK İÇİN UMUT VERİCİ ADIMLAR

Bu proje, yaban hayatının korunması ve sürdürülebilir bir çevre için atılan önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. DSİ, yaban hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılayarak, doğal yaşam alanlarını koruma konusunda önemli bir rol üstleniyor.

 

Hasan Hüseyin ÖRNEK

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap