Samsun'da Ortaokul Öğrencilerinin Hafızlık Heyecanı
Paylaş

Samsun'da Ortaokul Öğrencilerinin Hafızlık Heyecanı

Ekleme: 02.06.2022 14:37 Güncelleme: 03.06.2026 13:04

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Ortaokulu Bölümü ilk hafızlarını vermeye başladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 2014-2015 başlattığı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi ile öğrenciler, imam hatip okullarında yatılı olarak kalmaksızın akademik eğitimlerine devam ederken hafızlık eğitimi almalarına da olanak sağlıyor. Daha önce YKS, ve uluslararası Erasmus projeleri, yabancı dil eğitimi gibi alanlarda başarısını kanıtlamış olan Atakum İmam Hatip Lisesi’nin bünyesinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibarıyla açılan hafızlık ortaokulunda öğrenciler 16 ay gibi kısa bir sürede hafızlıklarını tamamlamaya başladı. 

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik yaptığı konuşmada “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi'ne çok önem vermekte, biz de Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Ortaokulu’na her yıl sınavla 40 erkek 20 kız öğrenci kayıt hakkı kazanmaktadır. Bu öğrenciler hafızlık eğitimi ile akademik eğitimi bir arada götürmeyi başarmaktadır. 16 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamlayabilmektedirler” diye konuştu. Hafızlık merasiminde hafızlar Kur'an-ı Kerim okudu ve ilahiler seslendirdi. Programa hafızların aileleri de katıldı.  

TABLET HEDİYE EDİLDİ 

Programın sonunda hafızlara İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Onursal Başkanı Latif Ünal ve dernek üyeleri tarafından birer tablet hediye edildi. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu başvuruları 3 Haziran’a kadar devam ediyor. 4 Haziran’da yapılacak yazılı sınavın ardından öğrenciler sözlü sınava girecek ve başarılı olan öğrenciler okula kayıt hakkı kazanacak.  İHA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.