Samsun'un İlkadım ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen otomobil yangını, ardında büyük bir mağduriyet ve esrarengiz iddialar bıraktı. Kadifekale Mahallesi'nde park halindeki otomobili tamamen yanan Rasim Akbaş, olayın bir "yanlış hedef" kurbanı olduğunu savunarak yetkililerden suçluların bulunmasını istedi.

GECEYİ AYDINLATAN ALEVLER
Olay, gece geç saatlerde Rasim Akbaş’a ait aracın park edildiği noktada henüz belirlenemeyen bir nedenle alev almasıyla başladı. Yangını fark eden mahalle sakinlerinin korku dolu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yoğun müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı ancak otomobil kullanılamaz hale gelerek adeta bir demir yığınına dönüştü.

"YANLIŞ ARACI YAKTIN" ÇIĞLIĞI
Aracının yanışını çaresizlik içinde izleyen mülk sahibi Rasim Akbaş, polise verdiği ifadede çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. Akbaş, kimseyle bir düşmanlığı olmadığını belirterek şunları söyledi:
"Komşularımın sesine uyandım. Aşağı indiğimde aracım alevler içindeydi. Bakımını daha yeni yaptırmıştım. Komşularım, olay anında birinin 'Yanlış aracı yaktın!' diye bağırdığını duymuş. Sanırım bir başkasının aracını yakmak isterken benimkini yaktılar. Şikayetçiyim, bu kişinin bir an önce bulunmasını istiyorum."

POLİS GENİŞ ÇAPLI İNCELEME BAŞLATTI
Olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından, yangının bir kundaklama girişimi olup olmadığını belirlemek için çevredeki güvenlik kameraları mercek altına alındı. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, bölgeden kaçtığı iddia edilen şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için emniyet güçleri geniş çaplı bir çalışma yürütüyor.

İhlas Haber Ajansı