Samsun'un İlkadım ilçesinde, bir parkta uygunsuz davranış sergiledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan iki kişiye, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından elektronik kelepçe takılmak suretiyle ev hapsi cezası verildi.
GÖZALTINA ALINDILAR
Olay, İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'ndeki bir parkta meydana gelmişti. Parkta uygunsuz davranışlarda bulundukları iddia edilen İ.O. (82) ve M.K. (72) adlı yaşlı şahıslar, durumun çevredekilerce fark edilerek polise bildirilmesi üzerine gözaltına alındı. İhbarın ardından harekete geçen Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, şahısları 'hayasızca hareket' suçundan gözaltına aldı.
MAHKEMEDEN KRİTİK KARAR
Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan İ.O. ve M.K., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Savcıya ifade veren şahıslar, daha sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, her iki şahıs hakkında da ev hapsi uygulanmasına hükmetti. Mahkeme kararına göre, şüphelilerin cezalarının infazı elektronik kelepçe takılmak suretiyle denetlenecek.
İhlas Haber Ajansı