SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun'da Pazar Esnafı ve Vatandaş Facianın Eşiğinde! Demir Korkuluk Ağaçları Tutuyor...

Samsun'da Pazar Esnafı ve Vatandaş Facianın Eşiğinde! Demir Korkuluk Ağaçları Tutuyor...

Hazır

Giriş: 01.05.2025 17:00 Güncelleme: 31.05.2026 02:05
Samsun’da Asri Mezarlık’ın arka cephesinde kurulan semt pazarında esnaf ve vatandaşlar, istinat duvarı ve demir korkuluklarına eğilmiş ağaçların yıkılma tehdidiyle karşı karşıya.

Samsun’un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi’nde kurulan semt pazarında esnaf ve vatandaşların, Asri Mezarlık’ın demir korkuluklarına yaslanmış dev ağaçlar nedeniyle can güvenlikleri tehlike altında. Asri Mezarlık’ın pazar yönüne bakan istinat duvarı ve demir korkuluklarına eğilmiş ağaçlar, olası bir facianın eşiğinde. 

Canik’te meydana gelen heyelan sonrası kentte vatandaşlar, mahallelerindeki can güvenliğini tehdit eden görüntüleri paylaşıyor.

Adalet Mahallesi Piri Reis Caddesi üzerinde her Çarşamba günü kurulan semt pazarının Asri Mezarlık’ın arka cephesine bakan istinat duvarı ve demir korkuluklarına eğilmiş ağaçlar yıkılmakla karşı karşıya. 

AĞAÇLAR YAN YATMIŞ DURUMDA

Pazar esnafı ve vatandaşlar, "Burada ağaçlar kesilmişti. Bazı mahalle sakinleri de tepki göstermişti. Katliam olsun diye ağaç kesilmesine biz de karşıyız. Ancak burada gerçekten bir zaruret var. Birçok devasa yaşlı ağaç pazar yerine doğru eğilmiş, istinat duvarını çeşitli yerlerinden çatlatmış, demir korkuluğu eğmiş durumda. Bu haliyle semt pazarının açık olduğu ve en yoğun saatlerinde bu ağaçlar devrilirse kim hesabını verecek?" diye sordular.

GENÇ AĞAÇLAR KONABİLİR

“Bugün olmasa bile gelecekte ağaçların kesilmemesi sonucunda büyük bir facia yaşanabilir” diyen vatandaşlar, şöyle konuştu; "Belediye ağaç kesiyor diye engel olan vatandaşlar mı facianın sorumlusu olacak? Hiçbir olay yaşanmadan ‘adeta yıkılıyorum’ diyen ağaçların genç ağaçlarla değiştirilmesi gerekiyor. Zaman içinde çatlayan istinat duvarı can güvenliğini tehdit ediyor. Hem pazar esnafı hem de vatandaşların can ve mal kaybı yaşamadan bugünden önlenebilir."

Adalet Mahallesi’nde her Çarşamba günü kurulan semt pazarının Asri Mezarlık'ın arka cephesine bakan istinat duvarı ve demir korkuluklarına eğilmiş ağaçlar yıkılmakla karşı karşıya.

 

Noyan Alper Cabbar

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap