Samsun'da polis kurban pazarlarında dolandırıcılığa karşı uyardı
Paylaş

Samsun'da polis kurban pazarlarında dolandırıcılığa karşı uyardı

Ekleme: 22.05.2026 16:36 Güncelleme: 03.06.2026 18:14

Samsun'da polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarındaki vatandaşları sahte para ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi’nde bulunan Kurban Pazarı alanında Kurban Bayramı öncesi geniş kapsamlı bir bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Yaklaşan bayram öncesinde alışveriş yoğunluğunun artmasını fırsat bilen dolandırıcılara karşı harekete geçen emniyet güçleri, hem besicileri hem de kurbanlık almaya gelen vatandaşları sahte para ve çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı.

BİRÇOK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SAHAYA İNDİ

Kurban pazarındaki denetim ve bilgilendirme etkinliğine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri birlikte katıldı. Pazar alanını tek tek gezen uzman ekipler, kurban satıcıları ve alıcılarıyla yüz yüze görüşerek suçluların en sık başvurduğu yöntemleri anlattı.

SAHTE PARA VE IBAN TUZAKLARINA DİKKAT

Ekipler tarafından özellikle nakit alışverişlerde sahte para kullanımı, son dönemde yaygınlaşan IBAN üzerinden yapılan ödemelerdeki dolandırıcılıklar, kapora dolandırıcılığı ve sahte ilanlarla yapılan araç kiralama dolandırıcılığı konularında uyarılarda bulunuldu. Vatandaşlara sahte parayı gerçeğinden ayırt etmenin püf noktaları uygulamalı olarak gösterilirken, dikkat edilmesi gereken hususları içeren bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

ŞÜPHELİ DURUMLARDA 112'Yİ ARAYIN

Kurban Bayramı öncesinde pazar alanlarında paranın el değiştirdiği süreçlerin suçlular tarafından kollanabileceğini belirten emniyet yetkilileri, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için temkinli davranmalarını istedi. Polis ekipleri, herhangi bir şüpheli şahıs veya durumla karşılaşılması halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulması gerektiğinin altını çizdi.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.