Samsun'da Sahte Para Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
Paylaş

Samsun'da Sahte Para Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Ekleme: 30.03.2026 11:01 Güncelleme: 31.05.2026 00:35

Samsun Vezirköprü'de sahte para ile işlem yaptıkları tespit edilen 3 şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalandı. Adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde piyasaya sahte para sürerek vatandaşları ve esnafı mağdur etmeye çalışan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, adli makamlara sevk edilen üç şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde sahte para kullanıldığı tespit edilen ve yakalanan 3 şüpheli tutuklandı. Vezirköprü Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında H.A., M.A. ve F.A. isimli şahısların sahte para ile işlem yaptıkları tespit edildi. Teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda şüpheliler kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

ÜZERLERİNDEN SAHTE PARALAR ÇIKTI

Emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında şahısların ikametlerinde ve üzerlerinde detaylı aramalar yapıldı. Şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda sahte olduğu değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi. Ele geçirilen banknotlar, incelenmek üzere emniyet birimlerince muhafaza altına alındı. Olayla ilgili teknik incelemeler sürerken, paraların kaynağına dair araştırmalar derinleştirildi.

ADLİ MERCİLERCE TUTUKLANDILAR

Emniyetteki sorguları ve yasal işlemleri tamamlanan H.A., M.A. ve F.A., güvenlik önlemleri altında Vezirköprü Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı’na verilen ifadelerin ardından mahkemeye çıkarılan 3 şüpheli, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Yetkililer, vatandaşları sahte para konusunda dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda güvenlik güçlerine bildirimde bulunmaları konusunda uyardı.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.