Samsun'un İlkadım ilçesi Mecidiye Caddesi'nin hemen girişinde yer alan ayakkabıcılar pasajı olarak bilinen iş merkezi ile ilgili yapılan 'metruk bina' başvurusu üzerine zabıta eşliğinde binadan numune alınmak istendi.
İş merkezinin içinde bulunan 25 esnaf, yargı kararlarının bulunduğunu belirterek işlemin usülsüz olduğunu öne sürerek, Samsun Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Esnaflar, iş merkezinde onlarca esnafın ekmek mücadelesini verdiğini ve evine çocuklarına baktığını belirterek, bina ile ilgili 2'si Danıştay'dan onaylı 7 farklı yürütmeyi durdurma kararı bulunduğuna dikkati çekti.

ESNAFLAR TAZMİNAT
DAVALARI AÇACAK
Mustafa Demirbaş isimli esnaf, "Burada 25 esnaf var. Onlarca kişi evlerine ekmek götürüyor. 10 yıla yakındır burada yargı nezdinde bir mücadele sürdürüyoruz esnaflarla. 10 yıl önce bizim bilgimiz olmadan yanımızdaki arazi ile bizim mülklerimizi otopark yada AVM yapmak için birleştirdiler. Biz bu işlem ve bu zamana kadar alınan tüm imar planlarına dava açtık, yürütmesini durdurduk. Şimdi bina ile ilgili 'metruk bina' başvurusu yapıldı. Bu bina nasıl metruk olabilir? 25 esnaf burada çalışıyor. Samsun'un ayakkabı tamiri denilince ilk akla gelen merkezi burası. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden profesörlerin imzası bulunan kalın bir 'bina sağlamdır' raporu var. Sağlam olan binamızı karot alma yada başka işlemlerle çürük göstermeye çalışıyorlar. Biz usülsüz olan işleme yönelik esnaf arkadaşlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunduk. 10 yıldan buyana mücadele veriyorum. Maddi manevi bu işin içinde olan herkese esnaflar olarak tazminat davaları açmaya karar verdik. Önümüzdeki günlerde davalarımızı açacağız "diye konuştu.
Zekeriya FIRAT