Samsun'da SMA'yı Yenen Miray Bebek 1. Yaşını Kutladı

Samsun'da SMA'yı Yenen Miray Bebek 1. Yaşını Kutladı

Hazır

Giriş: 12.12.2025 16:57 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
SMA hastası olarak adına başlatılan kampanyada 'melek' olan Amine Ravza bebeğin de desteğiyle gen tedavisi yapılan Miray bebek, sağlığına kavuştu ve ailesiyle 1'nci yaş gününü kutladı.

45 GÜNDE PARA TOPLANDI

Türkiye'de valilik onaylı kampanya başlatılan 'en küçük SMA Tip-1 hastası' olarak bilinen, o dönemde 3 aylık olan Miray Rengin (1), sağlığına kavuştu. Ladikli SMA hastası Amine Ravza Sancak’ın vefatının ardından onun adına toplanan yüzde 68'lik bağış miktarı da Miray’a aktarıldı. 45 günde gerekli olan para bir araya getirildi.

[ilgili-haber=1781656]

UMUDUMUZU KAYBETMEDİK

Anne Gamze ve baba Gürkan Rengin, nisan ayında Miray bebeği Dubai’ye götürdü. Gen tedavisi uygulandı. Rengin ailesi, Miray bebeğin ilk yaş gününü kutladı. Bugünün kendileri için tarif edilemez bir mutluluk olduğunu belirten anne, "Miray’ın bir gün koşup oynayabileceğine dair umudumuzu hiç kaybetmedik" dedi.

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap