Samsun’da sahipsiz hayvanların kontrolsüz çoğalmasını önlemek ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak amacıyla yürütülen projede belediyelere önemli bir mali destek sağlandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 11. Bölge Müdürlüğü'nün 2017'den bu yana sürdürdüğü proje kapsamında aktarılan toplam ödenek 7 milyon 756 bin TL'ye ulaştı.
KISIRLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA MİLYONLUK DESTEK
Sokak köpeklerinin popülasyonunu kontrol altına almak için yürütülen kısırlaştırma çalışmaları kapsamında, Samsun Büyükşehir, Bafra ve Vezirköprü belediyelerine ödenek sağlandı. Sadece 2025 yılı içinde bu amaçla belediyelere aktarılan tutar 3 milyon 413 bin TL oldu. Proje ile sahipsiz hayvanların bilinçsizce çoğalmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.
YAŞAM ALANLARI VE REHABİLİTASYON SÜRECİ
DKMP ekipleri, şehir merkezi ve kırsalda yürüttükleri çalışmalarla başıboş köpekleri toplayarak ilçe hayvan yaşam alanlarına naklediyor. Diğer kurumların katılımıyla düzenlenen bu operasyonlarda, hem halk sağlığının korunması hem de hayvanların güvenli alanlarda barındırılması amaçlanıyor. Hayvanların toplanması ve rehabilite edilmesi işlemleri düzenli aralıklarla devam ediyor.
İhlas Haber Ajansı