Samsun'un İlkadım ilçesinde geçtiğimiz yıl infial yaratan "amca oğlu" cinayetinde yargı son sözünü söyledi. Ablasını evlenmek için kaçıran kuzeni Okan Doğan Torun'u sokak ortasında kurşun yağmuruna tutan 16 yaşındaki M.T. ile azmettirici olduğu iddia edilen babası Halil İbrahim Torun hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, küçük yaştaki sanığın cezasında indirime gitse de toplamda 20 yıl hapis kararı verdi.

Okan Doğan Torun
KİTAPÇIYA SIĞINMIŞTI AMA KURTULAMADI
15 Mayıs 2025 tarihinde 19 Mayıs Mahallesi Talimhane Caddesi üzerinde meydana gelen olay, şehrin en işlek noktalarından birinde dehşet saçmıştı. İddiaya göre, 24 yaşındaki Okan Doğan Torun, evlenmek amacıyla kaçırdığı kızın babasıyla konuşmak için ikinci el mobilya dükkanına geldi. Ancak konuşma sırasında çıkan tartışmada M.T., yanında getirdiği tabancayla kuzenini göğsünden vurdu. Kanlar içinde kaçarak bir kitapçıya sığınan talihsiz genç, peşinden gelen M.T.'nin ateş etmeye devam etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

MAHKEMEDE "PİŞMANIM" SAVUNMASI
Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında duygusal anlar yaşandı. Tutuklu sanık M.T., babasının suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Kimse beni yönlendirmedi, olay bir anda yaşandı. Çok pişmanım" dedi. Baba Halil İbrahim Torun ise kızının kaçırılmasıyla adının lekelendiğini ancak cinayeti azmettirmediğini savunarak tahliyesini talep etti. Ölen gencin annesi Saniye Usta ise "Oğlumu tasarlayarak öldürdüler, içim yanıyor" diyerek en ağır cezanın verilmesini istedi.
BABA VE OĞULUN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK
Yargılama sonunda mahkeme heyeti, 16 yaşındaki M.T.'yi kuzenini öldürmek, bir kişiyi yaralamak ve silah kanununa muhalefet suçlarından toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cinayeti azmettirmekten beraat eden ancak "öldürmeye yardım etmek" suçundan suçlu bulunan baba Halil İbrahim Torun'a ise 13 yıl hapis cezası verildi. Samsun emniyetinin güven timleri tarafından olaydan kısa süre sonra yakalanan baba-oğul, kararın ardından yeniden cezaevine gönderildi.
İhlas Haber Ajansı