94 bin sentetik uyuşturucu ecza hapla yakalanan ve arkadaşı ile birlikte uyuşturucu ticaretinden tutuklanan Canik 200 Evler Mahalle Muhtarı Erdoğan Destici'nin daha önce iki kezde aynı suçtan tutuklanmasının yankıları sürerken, görevden neden alınmadığı tartışmaları başladı.
'UYARDIK AMA BİZİ DİNLEMEDİLER'

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Kaymakamlığı uyardıklarını ancak gerekenin yapılmadığını anlattı.
[ilgili-haber=1766647]
Uyuşturucu ticaretinden iki kez tutuklanan bir kişinin nasıl olurda seçimlere girebildiğini soran Öztürk, “Bu şahıs, tüm muhtarlarımızı lekeliyor. Kaymakamla görüştüm ve bu duruma bir son verilmesi gerektiğini ilettim, ancak yargı süreci tamamlanmadığı için harekete geçilemediği söylendi. Güneydoğuda benzer durumlarda görevden alınan muhtarların yerine memur atandığını biliyoruz, ama burada böyle bir adım atılmadı. Bu kadar suç kaydı olan biri nasıl muhtar olabilir?. Konfederasyon olarak talebimiz, muhtar adayları ile ilgili güvenlik soruşturmasının yapılmasıdır. Bu haklı talebimizi her platformda dile getireceğiz "dedi.
Zekeriya Fırat