Samsun'da TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı sendika üyeleri, devam eden toplu sözleşme süreciyle ilgili Büyük Cami önünde basın açıklaması düzenledi. TÜRK-İŞ Samsun İl Temsilcisi Fatih Köymen, emekçilerin içinde bulunduğu ekonomik zorlukların görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
Fatih Köymen, "TÜİK verileriyle değil, pazardaki ve mutfaktaki gerçeklerle hazırlanmış bir sözleşme istiyoruz. Vergi sistemi adil olmalı; az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi alınan bu yapı değişmelidir. Emekçinin maaşı eline geçmeden tükeniyor" diyerek taleplerini sıraladı.

Güvenceli çalışma koşullarına da değinen TÜRK-İŞ Temsilcisi Köymen, "Taşeron sistemine ve güvencesiz çalışmaya son verilmelidir. Kamu işçisinin geleceği güvence altına alınmalı, çalışanlar yarınından endişe duymamalıdır" ifadelerini kullandı. TÜRK-İŞ üyeleri açıklamanın ardından taleplerini içeren dövizlerle sessiz şekilde dağıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı