İlkadım ilçesinde yaşayan bir çocuk annesi Melahat Türkkan, uzun yıllar dekoratif eşyalar satılan bir mağazada yönetici olarak çalıştı. Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında işinden ayrılan Türkkan, evinde hobi olarak önce ahşap boyama, ardından su kabağından dekoratif eşyalar yapmaya başladı.
İLLERE GÖNDERİYOR
Yaptığı süs eşyalarını internet aracılığıyla satan Türkkan, satışlarının artması üzerine işini atölyeye taşıdı. Türkkan, atölyesinde isteyen kadınlara da ücretsiz kurs ve satış konusunda destek veriyor.
Melahat Türkkan, salgın dönemindeki tam kapanma sürecinde evde sıkılınca hobi amaçlı ahşap boyamaya başladığını söyledi.
Görsel yeteneği güçlü olduğu için başarı sağladığını ve bunları internet ortamında sattığını belirten Türkkan, "Ardından arkadaşım aracılığıyla su kabağıyla tanıştım. Su kabağı zaten geçmişten günümüze kadar ev eşyası ve birçok şeyde kullanıldığı için bana cazip geldi. Bunun yetiştirildiği yeri ve geçtiği evreleri araştırdım. Adana'ya Mersin'e, Karadeniz, İç Anadolu bölgelerine gönderiyorum. Meslek haline getirdiğim bu işimi seviyorum. İşimi geliştirerek bu alanda kendi markamı oluşturmak istiyorum "dedi.
AA

Türkkan, atölyesinde isteyen kadınlara da ücretsiz kurs ve satış konusunda destek veriyor.