Samsun’da nisan ayının son günlerinde etkisini gösteren güneşli hava, kenti adeta yaz mevsimine taşıdı. Hava sıcaklığının 21 dereceye kadar yükseldiği şehirde, güzel havayı fırsat bilen on binlerce vatandaş sahillere, parklara ve yeşil alanlara akın etti.
Hafta sonunun da etkisiyle birlikte kentin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, açık alanlarda yazdan kalma bir gün geçirdi.
ATAKUM SAHİLİNDE ADIM ATACAK YER KALMADI
Samsun’un en gözde noktalarından biri olan Atakum sahili, sıcak havanın etkisiyle en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sahil bandı boyunca yürüyüş yapanlar, bisiklete binenler ve deniz havası almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Deniz kenarında vakit geçiren vatandaşlar, güneşli havanın tadını doyasıya çıkarırken, Atakum koridorları insan seline teslim oldu.

KUMSALDA ÇADIR VE KAMP KEYFİ
Güzel havayı değerlendirmek isteyen bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri çadırları kumsala kurarak dinlenmeyi tercih etti. Kamp sandalyeleriyle sahil hattına yerleşen Samsunlular, bir yandan güneşin tadını çıkarırken bir yandan da denizin serinletici havasıyla stres attı. Kumsalda oyun oynayan çocuklar ve piknik yapan aileler, sahil şeridinde renkli görüntüler sergiledi.

ÇOCUKLAR PARKLARDA COŞTU
Sadece sahiller değil, kentin iç kesimlerindeki parklar ve çocuk oyun alanları da dolup taştı. Aileleriyle birlikte parklara giden minikler, oyun gruplarında gönüllerince eğlenirken, ebeveynler de ağaç gölgelerinde dinlenme imkanı buldu.


İhlas Haber Ajansı