Samsun’da Yoğun Kar Yağışı 141 Yol Kapanmasına Neden Oldu
Paylaş

Samsun’da Yoğun Kar Yağışı 141 Yol Kapanmasına Neden Oldu

Samsun’da yoğun kar yağışı nedeniyle 141 grup yolu ulaşıma kapanırken, ekipler yol açma çalışmalarıyla hasta vatandaşlara yardım ediyor ve eğitimler ertelendi.

Samsun’da üç gündür etkili olan yoğun kar yağışı, şehirde hayatı olumsuz etkileyerek kırsalda 141 grup yolunun kapanmasına yol açtı. Sibirya'dan gelen Altay kar fırtınası, şehri beyaza bürüyerek ulaşımda aksamalara neden oldu.

KAPANAN YOLLARDA 1.811 PERSONEL GÖREVDE

Kapanan yolları açmak için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, YEDAŞ, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi, SASKİ ve AFAD’dan toplam 1.811 personel, 196 iş makinesi, 173 kamyon ve 616 araçla çalışmalarını sürdürüyor. Atakum, Alaçam, Ayvacık, Bafra ve diğer ilçelerdeki yollar, yoğun kar yağışının etkisiyle ulaşıma kapandı.

KARLA KAPLANAN YOLLARDA HASTALAR HASTANEYE ULAŞTIRILIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla kaplanan yolları açarak hasta vatandaşlara da yardımcı oluyor. Terme’nin Kuşçullu Mahallesi’nden diyaliz hastası 73 yaşındaki Havva Sezer, ekipler tarafından güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırıldı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ, SINAVLAR ERTELENDİ

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 22-23 Şubat tarihlerinde tüm eğitim öğretim faaliyetlerine ara verdi. Ayrıca, 22 Şubat’ta yapılacak olan Bilsem Mazeret/Telafi Sınavı da 1 Mart’a ertelendi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.