Mayıs ayı, Türkiye'nin sıcak havalara geçiş yapamadığı bir dönem olarak kaydedildi. Özellikle yoğun yağışlar, fırtınalar ve sel felaketleri ülkenin pek çok bölgesini etkisi altına aldı. Bu doğa olaylarıyla mücadele eden Türkiye, şimdi de Rusya'dan gelen yeni bir hava dalgasıyla karşı karşıya.
Meteoroloji kaynağı Hava Forum'un aktardığı bilgilere göre, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri, Pazartesi gününden itibaren Rusya üzerinden gelen serin, soğuk ve yağışlı bir hava dalgasının etkisi altına girecek. Hava Forum, vatandaşları bu duruma karşı uyararak, "Yeni haftanın ilk gününde kalın giyinmeli..." tavsiyesinde bulundu.
Bu gelişmeyle birlikte, Türkiye'de hava koşullarının istikrarsızlığı ve ani değişimlerin devam ettiği gözlemleniyor. Vatandaşların, meteorolojik uyarıları dikkate alarak gerekli önlemleri almaları ve hava koşullarına uygun şekilde hazırlıklı olmaları önem arz ediyor.
Hasan Hüseyin ÖRNEK