Samsun Eczacı Odası'ndan SMMMO'ya Anlamlı Ziyaret: Muhasebe Haftası Kutlandı
Paylaş

Samsun Eczacı Odası'ndan SMMMO'ya Anlamlı Ziyaret: Muhasebe Haftası Kutlandı

Ekleme: 04.03.2026 16:45 Güncelleme: 31.05.2026 08:52

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan ve yönetim kurulu, 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Samsun SMMMO'yu ziyaret ederek esnafın sorunlarını ve akademinin önemini görüştü.

Samsun Eczacı Odası, 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Samsun Serbest Muhasebeciler ve Müşavirler Odası’na (SMMMO) nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette mesleki dayanışma mesajları verilirken, ekonomik dinamikler ve akademik yaklaşımların önemi üzerine kritik değerlendirmeler yapıldı.

ESNAFIN DEFTER SİSTEMİNDEKİ YANLIŞLIKLAR MASADA

Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaret kapsamında SMMMO Başkanı Osman Arslan ve oda kurullarıyla bir araya geldi. Görüşmede, özellikle basit usulden bilanço usulüne geçen esnafların defter tutma süreçlerindeki yanlış uygulamalar gündeme getirildi. Bu durumun esnaf ve mali sistem üzerindeki etkileri detaylıca konuşuldu.

"AKADEMİNİN HİÇE SAYILMASI SAKINCALI"

Ziyaretin bir diğer önemli gündem maddesi ise akademik liyakat ve bilimsel yaklaşımlar oldu. Her alanda akademinin hiçe sayılmasının ülke dinamikleri açısından ciddi sakıncalar doğurduğu vurgulandı. Başkan Karacan, mali müşavirlerin sürdürdüğü hak arama süreçlerine dikkat çekerek, "Muhasebeci ve mali müşavirlerimizin yanındayız, umuyoruz hukuki mücadelelerinde başarılı olurlar" ifadelerini kullandı.

 

Hande Öznur DURAN

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.