Başkan Yılmaz “Korsana Hayır, Esnafımıza Sahip Çıkalım” sloganıyla yaptığı Basın açıklamasında şunları söyledi:
ESNAFIN SESİ OLAMADINIZ
“Ekonomik faaliyeti sermayesinden fazla bedeni çalışmasına dayanan ve geliri çıkarılacak kararnamede gösterilen sınırı aşmayan (geçimini sağlamaya yetecek derecede az olan) ve sanat veya ticaretle uğraşan kişiler olarak 367 krizi ve e-muhtıra oldu esnaf destek verdi, 7 Şubat 2012 MIT krizi oldu esnaf destek verdi, 2013 Gezi Parkı protestoları oldu esnaf devletin yanında oldu, 17-25 Aralık 2013 operasyonları oldu esnaf devletin yanında oldu, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde esnaf sokaklara çıktı, tankların önüne yattı, Başkanlık sistemi istediniz esnaf destek verdi.
Covid salgını döneminde esnafın dükkânını kapattınız memura maaşını verdiniz gene esnaf ses çıkarmadı Deprem oldu bütün esnaflar, esnaf odaları, birlikler halkının, milletinin yanında devletinin hizmetinde oldu.
Erken emeklilik çıkartıldı, SSK’lı olan emekli oldu, aynı şartları taşıyan esnafa üç bin gün fazla prim ödeyeceksiniz, siz emekli olamazsınız dediniz. Büyük firmalara SSK desteği veridiniz esnafa Bağ-Kur primini 6.500 TL’ye çıkardınız. Vergi affından şirketler faydalandı, esnaf gene kenarda bekledi. Bu gün işçiler grev için yasal hakları varken, Memurlar iş yavaşlatırken, bir öğretmen öldürüldüğü zaman bu ülkede derse girmeyen öğretmenler kadar her gün işsizlik, internet satış ve büyük marketlere karşı evine ekmek götüremeyen, ödemelerini yapamayıp her gün dükkân kapatan intihar eden esnafın sesi olamadınız.
ESNAFIN HAKLARINI KİM KORUYACAK?
Esnafın ekmek teknesini yaşatmak için aldığı esnaf kredilerine yapılan geriye dönük %110 oranında faiz artışı zulümdür, bu zulme sessiz kalmayalım. Hükümetimizin esnafın sesini duymasını, verilen bu ağır ve hatalı karardan dönülmesini bekliyoruz. Ekonomik şartlar altında ezilen, işletmesine can suyu olarak almış olduğu kredinin altında kalan bu esnaf in sesini kim duyacak? Gün geçtikçe artan maliyetler, büyük market ve e- ticaret karşısında ezilen, mağdur olan esnafın sesini kim duyacak? Cep telefonu satışlarının bireysel kartlara taksit yaptırmayan hükümetimiz, GSM firmalarının hat üzerine taksitli cep telefonu satışına, elektronik marketlerin bireysel kredi altında taksit yapmasına sesimizi kime duyuracağız?
Her sektörde olduğu gibi kira veren, işletme giderleri olan, esnafI seyyar çalışanların karşısında nasıl koruyacağız? Çağımızın dijital çağ olması dolayısı ile internet üzerinden reklam vererek kendilerini yetkili gibi gösterip merdiven altı firmalara karşı bu esnafımızı nasıl koruyacağız?
Üyelerimizin haklarını korumak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için mücadelemiz, emeğimiz devam edecektir. KORSANA HAYIR! ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Hasan Hüseyin ÖRNEK