Samsun Hamsi Avcılığı Kotası: 2 Haftada 174 Ton Hamsiye Nakil Onayı Verildi

Samsun Hamsi Avcılığı Kotası: 2 Haftada 174 Ton Hamsiye Nakil Onayı Verildi

Hazır

Giriş: 14.10.2025 17:20 Güncelleme: 14.10.2025 17:20
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hamsi avcılığında kota uygulamaları kapsamında 1-14 Ekim tarihleri arasında 25 balıkçı gemisine toplam 174.480 kg hamsiye nakil onayı verildiğini açıkladı.

Samsun’da balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yürütülen kota ve üretim planlaması uygulamaları kapsamında önemli veriler açıklandı. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentteki hamsi avcılığına dair 1-14 Ekim tarihleri arasındaki iki haftalık denetim sonuçlarını duyurdu.

25 GEMİYE YAKLAŞIK 175 TON LİK HAMSİ İÇİN ONAY

Tarımsal Üretimin Planlanması gereği yayımlanan "Hamsi Avcılığında Kota ve Üretim Planlamasının Uygulanması Talimatı" kapsamında Samsun’da denetimler aralıksız sürdürülüyor. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bağlı su ürünleri kontrol ekiplerince, kentte bulunan 4 karaya çıkış noktasında yapılan kontrollerde;

  • 25 balıkçı gemisi denetlendi.

  • Toplamda 174 bin 480 kilogram hamsiye nakil onayı verildi.

Bu veri, kota ve üretim planlaması uygulamalarının bölge balıkçılığını düzenlemede aktif rol oynadığını gösteriyor.

 

AMAÇ SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIK

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin temel amacının hamsi avcılığının sürdürülebilir şekilde yürütülmesi, deniz stoklarının korunması ve avcılığın planlı biçimde gerçekleştirilmesi olduğunu bildirdi. Bu kapsamda kota uygulamaları ve üretim planlaması kapsamındaki denetimlerin titizlikle devam edeceği vurgulandı.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap