Samsun'da Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza'ya gelişinin 103. yıl dönümü kutlamaları amacıyla organize edilen geleneksel 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali kapsamında düzenlenen Aslançayırı Yayla Şenlikleri'nde John Deere Bayii Gedik Tarım tarafından sergilenen 215 beygirlik traktör ile zirai drone aracı dikkat çekti.

ZİRAİ DRONE ARACI
GÜL SUYU SIKTI
John Deere Bayii Gedik Tarım'ın standını Kaymakam Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan ve çok sayıda çiftçi ziyaret etti. Traktör ve zirai drone hakkında firma yetkilileri Alper ve Sencer Gedik bilgi verdi. O sırada zirai drone aracı havalanarak gül suyu sıktı.
Gedik Tarım Ar Ge sorumlusu Sencer Gedik, "Tarımsal alandaki teknolojik gelişmeleri çiftçilerimiz ile hızlı bir şekilde buluşturma gayretindeyiz" dedi.

Nazım AKPINAR