SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun Havza'da Zanaat Atölyeleri Açıldı Dijital Bağımlılıkla Mücadele

Samsun Havza'da Zanaat Atölyeleri Açıldı Dijital Bağımlılıkla Mücadele

Hazır

Giriş: 08.12.2025 16:34 Güncelleme: 30.05.2026 20:01
Samsun Havza MTAL tarafından açılan zanaat atölyelerinde 7. ve 8. sınıf öğrencileri mobilya, elektrik-elektronik ve robotik kodlama kurslarıyla hem el becerilerini geliştiriyor hem de dijital bağımlılıktan uzaklaşıyor.

Samsun'un Havza ilçesinde bulunan Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) tarafından açılan zanaat atölyeleri, öğrencileri üretime yönlendirerek aynı zamanda dijital bağımlılıkla mücadele etmeyi hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Beceri Geliştirme Kursları kapsamında açılan atölyeler, ilçedeki ortaokullarda yapılan tanıtımların ardından gönüllü 7. ve 8. sınıf öğrencileri için faaliyete geçti.

AÇILAN KURSLAR VE HEDEFLER

Kurslar, öğrencilerin el becerilerini geliştirmek üzere elektrik-elektronik, mobilya ve robotik kodlama alanlarında oluşturuldu.

Mobilya ve İç Mekan Tasarım Bölümü öğretmenlerinden Mustafa Acar, öğrencilerin hafta sonu yürütülen çalışmalarda yakma, rendeleme ve oyma gibi temel marangozluk uygulamalarını deneyimleme fırsatı bulduğunu belirtti.

Okulun Müdür Yardımcısı Ahmet Şemsettin Kartal, Eylül-Haziran döneminde süren kursların hem temel el becerilerini geliştirdiğini hem de öğrencilerin mesleki eğitim yönelimini güçlendirdiğini kaydetti.

DİJİTAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Atölye çalışmaları, öğrencilerin dijital cihazlardan uzaklaşmasını teşvik ediyor. Kursa devam eden öğrencilerden Akın Ayaz, "Buraya gelmeden önce evde tablet ve cep telefonu ile vakit geçiriyordum. Buraya gelince yeni şeyler öğrendim ve eğlendim" dedi.

Öğrenci Elyesa Sağlam da atölyede yaptıkları etkinliklerin dijital alışkanlıklarını azalttığını ifade ederek, "Telefon ve tabletten uzaklaştığımı hissediyorum. Kendi yaptığımız oyunla eğleniyoruz. İleride mesleğimin bu olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap