Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programına katılan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, belediyenin mali tablosuna ilişkin tarihi açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana geçen 21 aylık süreci değerlendiren Başkan Kurnaz, belediyeyi borç kamburundan kurtararak tamamen kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir yapıya kavuşturduklarını ifade etti.
Ihlamur Kafe’de gerçekleştirilen programda basın mensuplarının gününü kutlayan Kurnaz, gazetecilerin şehirlerin dinamizmini artıran en önemli unsurlar olduğunu vurguladı.
" TEK LİRA BORCUMUZ YOK"

Belediyenin mali disiplin sürecini anlatan Başkan İhsan Kurnaz, İlkadım halkının her kuruşunun titizlikle kullanıldığını söyledi. Belediyenin mali durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: "İlkadım Belediyesi’nde 21 ayı doldurduk. Şu anda belediyemizin günü geçmiş tek bir lira borcu yok. Vergi dairesine, SGK’ya ve piyasaya borcumuz bulunmuyor. Bu, İlkadım tarihinde hiç olmamıştır. Biz piyasa borçlarını dahi günü gelmeden ödüyoruz. Şirketimizin SGK’ya olan çok küçük bir borcunu da kısa sürede temizleyeceğiz. Kredi kullanmayan, yaptığı işi peşin yapan bir belediye konumundayız."
PROJELERE ÖZ KAYNAK VE PEŞİN ÖDEME DOPİNGİ

Belediyenin finansal gücünü projelere de yansıttıklarını belirten Kurnaz, planlanan yatırımların ödeneklerini önceden ayırdıklarını ve bu sayede ciddi iskontolar aldıklarını ifade etti. Gazi Caddesi esnafına verilen sözün tutulduğunu hatırlatan Başkan Kurnaz, ışıklandırma ve yol çalışmalarının tamamlandığını, Gazi Parkı'nın ise yenilenerek modern bir çehreyle vatandaşların hizmetine sunulacağını müjdeledi.
55 YENİ ARAÇ VE GÜÇLÜ ARAÇ FİLOSU
Göreve geldiklerinden bu yana belediyeye 55 yeni araç kazandırdıklarını açıklayan Kurnaz, "Bu araçların 38'ini İller Bankası kredisiyle aldık. Bunun dışında tek bir lira kredi kullanmadık. Tüm projelerimizi kendi kaynaklarımızla hayata geçirdik. Sıkışılan dönemlerde sürekli kredi kullanan ve ödemeyen yapıdan, cebinde parası olan ve borçlanmadan hizmet üreten bir belediye haline geldik" dedi.
"GAZETECİLER ŞEHRİN DİNAMİĞİDİR"
Programda konuşan Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ise gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çakır, "Her türlü zorluğa rağmen ilkelerinden ödün vermeyen meslektaşlarımız her türlü takdiri hak etmektedir. Tüm basın emekçilerimizin bu özel gününü kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlik, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve cemiyet üyelerinin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
İhlas Haber Ajansı