Serviks Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından dikkat çekici bir farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Topluma örnek olma amacıyla başlatılan projede, müdürlük bünyesinde farklı birimlerde görev yapan 372 personele, tarama durumlarına göre kişiye özel hazırlanan mektuplar ulaştırılarak kanser taraması hatırlatması yapıldı.
PERSONELİN TARAMA DURUMU TEK TEK İNCELENDİ
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi tarafından titizlikle yürütülen çalışmada, kurumda görev yapan 30-65 yaş arası kadın çalışanların verileri tek tek tarandı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Duygu Erol Suvacı ve kanser birimi çalışanları, hazırlanan 3 farklı tipteki mektubu personelin çalışma masalarına giderek elden teslim etti. Mektuplarda; serviks kanseri taramasını zamanında yaptıran personele teşekkür edilirken, taramasını yaptırmayan ya da periyodik takip zamanı gelen çalışanlara ise sağlık kuruluşlarına başvurmaları yönünde çağrıda bulunuldu.
SUVAÇI: "SENİ BAHANELERİN DEĞİL, TERCİHLERİN KORUR"
Gerçekleştirilen çalışma hakkında önemli bilgiler veren Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Duygu Erol Suvacı, erken teşhisin hayat kurtarıcı etkisine dikkat çekti. Farkındalığın önce sağlık camiasının kendi içinden başlaması gerektiğini belirten Suvacı, "Kanser taramalarının zamanında yapılması, erken teşhis ve tedavi için büyük önem arz ediyor. Erken teşhis için de mutlaka kanser taramalarının zamanında ertelenmeden yapılması, bu anlamda herkeste bir farkındalık oluşturulması gerekiyor. Biz de Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı olarak öncelikle farkındalığın kendimizden başlaması ve çevreye yayılması düşüncesiyle, ‘Seni Bahanelerin Değil, Tercihlerin Korur’ mottosuyla müdürlük bünyesindeki kurumlarda görev yapan çalışanlarımıza ulaşmayı, serviks kanseri taramalarını hatırlatmayı hedefledik. Bu amaçla kanser tarama birimimiz, serviks kanseri farkındalık ayın nedeniyle, 30-65 yaş arası kadın çalışanlarımızın verilerini tek tek tarayarak tarama yaptırıp yaptırmadıklarını belirledi ve tarama durumlarına göre 3 ayrı mektup hazırladı. Mektuplarda zamanında kanser tarama yaptıran çalışanlarımıza teşekkür ettik, henüz taramasını yaptırmayan ya da daha önce yaptırmış ama tarama tekrarına gelmeyen çalışanlarımıza da tarama zamanlarını geldiğini hatırlattık. Tüm çalışanlarımıza mektuplarımızı tek tek dağıttık. Çok olumlu geri dönüşler aldık ve her çalışanımızdan en az bir kişiye daha ulaşmalarını ve tarama hatırlatması yapmasını rica ettik. Serviks Kanseri Farkındalık Ayı vesileyle erken teşhis ve tedavinin en iyi kanserle mücadele yöntemi olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, 30 – 65 yaş arası tüm kadınlarımızı da ücretsiz taramaları yaptırmak üzere KETEM’lerimize ve 1. basamak sağlık kuruluşlarımıza davet ediyoruz" dedi.
İhlas Haber Ajansı