Samsun'un Çarşamba, Vezirköprü ve Salıpazarı ilçelerinde 2025-2026 eğitim-öğretim yılı, çeşitli törenlerle başladı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler yeni dönemin ilk zilini büyük bir heyecanla karşıladı.
ÇARŞAMBA'DA FİDAN DİKTİLER, DERSE GİRDİLER

Çarşamba ilçesinde Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu'nda düzenlenen törenle yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bedir'in birlikte çaldığı zil sonrası, öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Kaymakam Sağlam ve Müdür Bedir, öğrencilerin derslerine katılarak yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular.
SALIPAZARI'NDA COŞKULU BAŞLANGIÇ
Salıpazarı Gökçeli Ortaokulu'nda da yeni eğitim yılı için bir program düzenlendi. Kaymakam Ahmet Faruk Beyazıt, burada yaptığı konuşmada, yeni dönemin tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını diledi. Törene Kaymakam Beyazıt'ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Osman Kula, İlçe Emniyet Amiri Nevzat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerim Toraman, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
VEZİRKÖPRÜ'DE ANITKABİR'E ÇELENK
Vezirköprü ilçesinde ise İlköğretim Haftası ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata'nın anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şiirlerin okunmasıyla sona eren törenin ardından okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonrası Mehmet Paşa İlkokulu Müdürü Fazıl Engin ve öğretmenler Kaymakam Özgür Kaya'yı makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.
Anadolu Ajansı