Türk Kızılayın Samsun'daki kan alım birimleri önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, depremzedeler için kan bağışında bulundu.
Olumsuz hava şartları nedeniyle Türk Kızılay tarafından Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda da kan bağış merkezi oluşturuldu.
'BİR KAÇ GÜN DAHA
DEVAM EDECEK'
Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu, vatandaşların kan bağışı çağrısına duyarsız kalmadığını, yoğun şekilde bağış yapmak için kan alma birimlerine geldiklerini söyledi.
Vatandaşların yağmur altında bile kan bağışı yapabilmek için beklediklerini belirten Muştu, Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kan bağışı organizasyonu yürüttüklerini anlattı.
Samsun'da 1100 ünite kan bağışı aldıklarına işaret eden Muştu, "Bugün de kan bağışı çalışmalarını sürdürüyoruz. Stok seviyesinin imkanları doğrultusunda kan alımını durduracağız. Alınan kanın stoklanması, test ve tahlilleri var. Dolayısıyla seviyemizi aştık. İnşallah yarın ve diğer günlerde kan bağışı organizasyonu devam edecek." dedi.
AA

Ahmet Muştu
Kent genelinde dünden beri 500 ünite kan bağışı toplandığı bildirildi.