Samsunlu Çaycı Yakup Ceniklioğlu'nun Yaşam Mücadelesi: Kanser 3. Kez Nüksetti

Samsunlu Çaycı Yakup Ceniklioğlu'nun Yaşam Mücadelesi: Kanser 3. Kez Nüksetti

Hazır

Giriş: 18.11.2025 12:10 Güncelleme: 30.05.2026 20:02
Samsun'da tiroit kanseriyle üçüncü kez mücadele eden ve aynı zamanda şeker hastası olan 49 yaşındaki Yakup Ceniklioğlu, ailesinin geçimini sağlamak için çaycılık yapıyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan 4 çocuk babası Yakup Ceniklioğlu (49), tiroit kanseri nedeniyle 2 kez ameliyat olmasına rağmen hastalığın üçüncü kez nüksetmesiyle mücadele ediyor. Malulen emekli olmasına rağmen ailesinin geçimini sağlamak için Saathane Meydanı'nda çaycılık yapıyor.

KANSER VE ŞEKER HASTALIĞIYLA MÜCADELE

2019 yılından itibaren hem tiroit kanseri hem de şeker hastalığıyla mücadele eden Yakup Ceniklioğlu, kanser nedeniyle 2 kez başarılı bir ameliyat geçirdi ancak hastalık üçüncü kez tekrarladı. Aynı zamanda şeker hastası olduğu için günde 4 kez insülin iğnesi kullanmak zorunda.

Daha önce Çarşamba ilçesinde köfteci dükkanı işleten Ceniklioğlu, işinin iflas etmesi üzerine kent merkezine taşınarak 10 yıldır çaycılık yapmaya başladı.

AİLENİN TEK ÇALIŞANI

Yakup Ceniklioğlu, hem hastalıklarına hem de ekonomik zorluklara rağmen ayakta durmaya çalıştığını belirtti:

"Geçimimi çaycılıkla sürdürüyorum. Malulen emekliyim. Şeker ve tiroit kanseri hastasıyım. 15 bin TL kira ödüyorum. Ailede tek çalışan benim. 2 kızımı evlendirdim, bir kızım ve bir oğlumu okutuyorum."

"Hastalıklarıma rağmen ayakta durmaya çalışıyorum. Ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum" diyen Ceniklioğlu, esnaf arkadaşlarının da kendisine maddi ve manevi destek olduğunu sözlerine ekledi.

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap